Gallery

Saturday, January 9, 2010

PN 919

halo2...semalam..aku pegi flea market kat penang...saja la niat nak shoot org2 kat sane..
tngok2 ade apek jual kamera..bnyak yg best2..ricoh,olympus,yashica...tp rosak2 belaka..demm..
ada yg ni je yg wat aku tertarik..toycam china made bernama PN 919..apek tu ckap,beli dua RM 10..aku angkut la 2 ni... :D







tngok tu adek-beradek cam PN/panoramic ni :D




ni ada sket specs cam PN 919 ni :)

-Lens 28 mm f 8
-fix focus 1 m - inf.
-shutterspeed 1/125 sec
- no flash
-format: Panorama = 13x36 mm, normal = 24x36 mm.


camera yg satu lagi lak saje je la aku amek sbb aku tngok ada hotshoe..leh letak flash...tp tahu le still leh guna ke tak...tp kira berbaloi la RM 10 utk 2 cam..huhu

4 comments:

Amsyar said...

camera baru la !
tak sabar nak tengok hasilnya !

Omaw Rozduan said...

wah!
aku baru balik lokin ipoh ni.
ada fuji instax rm50.
waaaaaaahhhHhhhh!!

takde duit tadik.adoi

ahleng ariKen said...

ko tak try tawar ke omaw?
amsyar..hasil gambo kamera ni tak la cantek sangat...

Amsyar said...

takpe, asalkan enjoy :D